facebook mail
Prijava za klube
Zveza Škis - študentski klubi Slovenije - Arhiv novic

Na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZEM), so izdali odredbo, da bo študentsko delo s 1. julijem 2017 plačano več!

Po uspešno opravljeni maturi in koncu skrbi o vpisu na želeno fakulteto, nam poleg navdušenja nad novim obdobjem v življenju, ostajajo vprašanja o bivanju. Kje in kako si lahko uredite bivanja v študentskih domovih, si lahko preberete v nadaljevanju članka.

Četrtek, 01 Junij 2017 08:53

Odmera dohodnine za leto 2016

Dohodnina je davek od dohodkov fizičnih oseb. Zavezanec za dohodnino pa je vsaka fizična oseba ne glede na starost. Z dohodnino se obdavčujejo: dohodek iz zaposlitve (sem je všteto tudi študentsko delo), dohodek iz dejavnosti, dohodek iz osnovne kmetijske in osnovne gozdarske dejavnosti, dohodek iz oddajanja premoženja v najem in iz prenosa premoženjske pravice, dohodek iz kapitala ter drugi dohodki.

Ali veste, da v Sloveniji potrebujemo za potrebe zdravstva in stalno preskrbo kar 105 000 litrov krvi letno? To številko pomagamo pridobiti tudi študentje in s tem pomagamo sočloveku ali pa tudi sebi, saj, žal, nesreča nikoli ne počiva.

Petek, 07 April 2017 10:18

Svetovni dan zdravja

Ob današnjem 67. Svetovnem dnevu zdravja in objavi nove publikacije Zdravo s ŠKIS-om, vas želimo spomniti na pomen zdravja. Zdravje ni samo odsotnost bolezni oz. zdravstvene napake, temveč je stanje telesnega, duševnega in socialnega blagostanja.

S 1. marcem se je začel že dvanajsti projekt Škisova štorklja, namenjen študentskim družinam. Prvi del projekta, ki traja od 1. do 17. marca, smo podaljšali do 21. marca predstavlja natečaj risbic in drugih likovnih izdelkov, drug del pa se bo odvijal 23. marca, ko bo potekala razstava prejetih izdelkov v vrtcu v Rožni dolini. Na ta dan bodo za otroke potekale delavnice in zabava s čarodejem Tonijem, mamice pa se bodo sproščale ob zvokih gongov.

Kljub temu, da se je zima šele dobro začela, pa vrabčki že pošteno na glas čivkajo o pomenu zdrave prehrane, ki ga ta ima na človeka in njegovo telo. Za študente je pred vrati najbolj stresen del leta, izpitno obdobje. Neprespane noči, cisterne kave in drugih poživil ter nezdravi prigrizki in hitra hrana, da se lahko čim prej vrnemo h gradivu … Pa je to res najbolje kar lahko storimo za naše telo?

Četrtek, 01 December 2016 09:31

Rdeče pentlje bodo danes nosili tudi študenti

1. december je dan, ko lahko z nošenjem rdeče pentlje izrazimo svoje zavedanje o prisotnosti aidsa in solidarnost ter podporo okuženim. Ob svetovnem dnevu boja proti aidsu bodo tudi letos študenti, ki delujejo v študentskih klubih po vsej Sloveniji, svojo podporo obolelim izkazali z opozarjanjem in ozaveščanjem o problematiki spolnih bolezni.

V skladu z Zakonom o zaposlovanju in zavarovanju za primer brezposelnosti – ZZZPB lahko dijaki in študenti ter udeleženci izobraževanja odraslih v času izobraževanja in pod pogoji, ki jih navaja zakon, pri delodajalcu opravljajo začasno in občasno delo dijakov in študentov (t. i. študentsko delo). S 1. februarjem 2015 pa so stopile v veljavo spremembe Zakona o uravnoteženju javnih financ (ZUJF), ki so povzročile korenita preoblikovanja študentskega dela.

Zveza ŠKIS v sodelovanju s Študentsko organizacijo Slovenije v mesecu oktobru zopet pripravlja jesensko Krvodajalsko akcijo Častim pol litra.

Tokrat si še posebej želimo, da bi se na akcijo odzvalo čim več študentskih klubov, saj lahko na ta način spodbudimo še večje število študentov k sodelovanju.

stran 1 od 4