facebook mail
Prijava za klube
Zveza Škis - študentski klubi Slovenije - Arhiv novic
Ponedeljek, 25 September 2017 19:19

Krvodajalska akcija tudi v oktorbu

Tudi mesec oktober bo v znamenju dobrodelnosti. Krvodajalska akcija bo potekala cel mesec oktober po celotni Sloveniji. V spomladanski krvodajalski akciji Častim 1/2 litra je sodelovalo 21 študentskih klubov.

Nedelja, 24 September 2017 16:23

Škisova popotnica za študente 2017/2018

Študijsko leto je naokoli in že korakamo v novo študijsko leto 2017/2018.

Ljubljana, 28. 8. 2017 – Zveza ŠKIS že več kot deset let ponuja možnost nakupa rabljenih šolskih učbenikov in delovnih zvezkov. Sejem rabljenih učbenikov pa dijakom ponuja še več – pridobitev pomembnih informacij iz prve roke glede študija in pester glasbeno-kulturni program. Letošnji sejem bo potekal na spremenjeni lokaciji, in sicer na Stritarjevi ulici v Ljubljani, od 8. do 9. septembra 2017.

Letos je MInistrstvo za infrastrukturo (MZI) skupaj z Ministrstvom za javno upravo (MJU) in Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) uvajamo storitev e-vloge, ki bo omogočila upravičencem, da oddajo vlogo in pridobijo enotno subvencionirano vozovnico prek spleta in s tem skrajšajo čakanje v vrstah na prodajnih mestih prevoznikov.

Po uspešno opravljeni maturi in koncu skrbi o vpisu na želeno fakulteto, nam poleg navdušenja nad novim obdobjem v življenju, ostajajo vprašanja o bivanju. Kje in kako si lahko uredite bivanja v študentskih domovih, si lahko preberete v nadaljevanju članka.

Kljub temu, da je študij v Sloveniji brezplačen, pa le-ta s seboj prinese kar nekaj stroškov. Prav zaradi tega je dobro vedeti, kakšne so tvoje možnosti in kako pridobiti čim več sredstev, ki ti olajšajo študentsko življenje. Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije izvaja različne programe štipendiranja. Tako podeljuje Zoisove štipendije, zbira in objavlja seznam kadrovskih štipendij, ki jih prejme s strani delodajalcev, razpisuje različne štipendije za izobraževanje v tujini in podobno.

Na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZEM), so izdali odredbo, da bo študentsko delo s 1. julijem 2017 plačano več!

Četrtek, 01 Junij 2017 08:53

Odmera dohodnine za leto 2016

Dohodnina je davek od dohodkov fizičnih oseb. Zavezanec za dohodnino pa je vsaka fizična oseba ne glede na starost. Z dohodnino se obdavčujejo: dohodek iz zaposlitve (sem je všteto tudi študentsko delo), dohodek iz dejavnosti, dohodek iz osnovne kmetijske in osnovne gozdarske dejavnosti, dohodek iz oddajanja premoženja v najem in iz prenosa premoženjske pravice, dohodek iz kapitala ter drugi dohodki.

Ali veste, da v Sloveniji potrebujemo za potrebe zdravstva in stalno preskrbo kar 105 000 litrov krvi letno? To številko pomagamo pridobiti tudi študentje in s tem pomagamo sočloveku ali pa tudi sebi, saj, žal, nesreča nikoli ne počiva.

stran 1 od 5