facebook mail
Prijava za klube
Prijava za klube
Petek, 23 Marec 2018 11:27

IZOPOP: WordPress

Pred nami je sedma delavnica v sklopu letošnjega IZOPOP-a. Na delavnici se bomo spoznali z osnovnim delovanjem spletnih strani, s sistemom za upravljanje s spletnimi vsebinami WordPress in njegovo uporabo.

Delavnica WordPress bo potekala v dveh delih in sicer prvi del v sredo, 28. 3. 2018 ter drugi del v sredo, 4. 4. 2018 s pričetkom ob 17. uri na SGGOŠ (Srednja gradbena, geodetska in okoljevarstvena šola) v Ljubljani. Delavnico bo vodil Ambrož Volek. Podroben opis delavnice in trenerja najdete v priponki.

Prijave na sklop delavnic so že odprte in so mogoče do nedelje, 25. 3. 2018 do 20. ure. Po tem datumu prijave in odjave od delavnice ne bodo več mogoče. Prijavite se preko spletnega obrazca. Če se želite od delavnice odjaviti, nam to sporočite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..">Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Prijava velja za oba dela delavnice.

 

Naslednja delavnica z naslovom Poslovno komuniciranje bo potekala 11. aprila 2018. Prijave na delavnico se bodo odprle 4. 4. 2018 ob 20. uri in bodo odprte do vključno 8. 4. 2018.

 

Več informacij v priponki. 

Sreda, 28 Februar 2018 20:34

IZOPOP: Podajanje konstruktivne kritike

Kako podati pravo in utemeljeno kritiko? Zakaj sploh podati kritiko? In kako sprejeti kritiko nekoga? Ne nazadnje, kaj sploh je kritika? Na ta in še na marsikatero podobno vprašanje boste udeleženci izvedeli odgovor na tej delavnici.

Sreda, 28 Februar 2018 20:06

Urgentna Škisova akademija 2018

Odbor za izobraževanje Zveze ŠKIS v sodelovanju z Varnostnim svetom Zveze ŠKIS in člani Nadzorne komisije ŠOS s strani Sveta ŠOLS pred aprilskimi pregledi delovanja študentskih klubov v preteklem letu tudi letos pripravlja izobraževalno popoldne z Urgentno Škisovo akademijo.

Četrtek, 08 Februar 2018 22:57

IZOPOP 2018: ADOBE PREMIERE I in II

Ste si vedno želeli oblikovati zabavne videje za promocijo dogodkov na vaših klubih pa niste vedeli kako bi se tega lotili? Potem je ta delavnica pravšnja za vas.

 


Na delavnici bomo spoznali sam program; kako deluje, osnovna orodja za delo ter njegove bližnjice. Pridobljeno znanje bomo uporabili tudi na praktičnih primerih. S seboj prinesite prenosne računalnike.


Kdaj: SREDA, 14. in 21. 2. 2018 ob 17.00
Kje: učilnica na SGGOŠ v Ljubljani


O trenerki:
Svoje znanje bo na delavnici z vami delila Nika Baznik.


Nika Baznik je diplomantka Akademije za multimedijo. Je tudi članica organizacijske ekipe konference TEDxKrško. V večini se ukvarja s fotografijo in grafičnim oblikovanjem, zanimajo pa jo tudi ostala področja s to tematiko. V prostem času pa rada obiskuje koncerte in potuje.

 


Na delavnico se lahko prijavite preko povezave: https://goo.gl/dF3BAm


Prijave na celoten sklop (dve delavnici) so odprte do nedelje, 11. 2. 2018, do 20. ure. Po tem datumu prijave in odjave od delavnice ne bodo več mogoče. Če se želite odjaviti od delavnice, nam to prosim sporočite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

 

 

 

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..">
Se vidimo na delavnici!


Odbor za izobraževanje Zveze ŠKIS

Sobota, 13 Januar 2018 16:22

IZOPOP 2018: Orodja za produktivnost

Se ti kdaj zgodi, da kar v nedogled odlašaš z učenjem, ko se začneš učit pa se okoli tebe pojavi en kup stvari, ki motijo tvojo koncentracijo?

Izpitno obdobje je tik pred vrati, ti pa še vedno ne veš, kako ti bo uspelo najti ravnotežje med faksom in prostim časom, kako bi imel datoteke vedno pri roki in kako na hiter način narediti nekaj privlačnega za seminarsko nalogo?

Sreda, 03 Januar 2018 21:47

IZOPOP 2018

Od 10. januarja do 11. aprila bodo potekali ŠKIS-ovi izobraževalni popoldnevi oziroma IZOPOP 2018, tradicionalni projekt Zveze ŠKIS.

Četrtek, 07 December 2017 12:09

OZI svetuje: Uporabni nasveti za učenje

Vstopili smo v veseli december, najbolj prazničen mesec v koledarskem letu, ko v ospredje stopijo druženje in zabava, hkrati pa december za dijake in študente predstavlja enega bolj napornih mesecev v šolskem letu, saj jih čaka veliko šolskih oz. študijskih obveznosti pred januarskim zaključkom semestra. Da boste lahko decembra usklajevali druženja in obveznosti, ki jih mesec prinaša, pri tem pa ne bo pešal uspeh na nobenem področju, je Odbor za izobraževanje Zveze ŠKIS za vas pripravil uporabne nasvete o tem, kako lahko učenje in pripravo za kolokvije in izpite opravimo kar najbolj učinkovito.

Pripravila: Nina Zupanc, Odbor za izobraževanje Zveze ŠKIS in Nina Plank, Odbor za dijake Zveze ŠKIS

Naenkrat si lahko zapomnimo od 5 do 7 informacij, kar pomeni, da je potrebna večkratna refleksija oziroma ponavljanje, da si nekaj zapomnimo. Najpomembnejše informacije si pri učenju pustimo za začetek ali konec, saj je tako največ možnosti, da si jih zapomnimo. Poleg tega si bomo bolj zapomnili tudi stvari do katerih gojimo čustva, se nam zdijo pomembna, zanimiva ali izstopajoča ter tiste informacije, ki jih lahko povežemo z že obstoječim znanjem.  Odstotek pomnjena informacij glede na način pomnjenja je sledeč:

  • Branje = 10%
  • Poslušanje = 20%
  • Gledanje = 30%
  • Poslušanje in gledanje = 50%
  • Govor in pisanje = 70%
  • Razlaga in delo = 90%

1. Tehnika uspešnega učenja:   25/5

Tehnika predlaga, da se 25 minut koncentrirano učimo, nato pa naredimo 5 minut pavze. Predlagamo, da si nastavite alarm za vsakih 25 minut učenja, 5 minut pavze pa čim bolj aktivno izkoristite (raztezne vaje, vaje za hrbet, kratek sprehod po stanovanju ali sobi …).

 

2. Tehnika uspešnega učenja:  Asociacije

Abstraktno snov lahko pretvorimo v že znane koncepte na podlagi podobnosti, ki jih prepoznamo med abstraktnim konceptom in poznanim konceptom. Na ta način si veliko lažje predstavljamo snov. Za ustvarjanje metafor in analogij ni samo enega pravila, svoji domišljiji lahko prepustimo prosto pot.

 

3. Tehnika uspešnega učenja: Dober urnik

Naučene informacije, ki smo si jih do izpita mogoče še zapomnili, zelo kmalu zbledijo iz našega spomina, saj nismo utrdili nevronskih povezav. Če želimo iz delovnega spomina informacije prestaviti v dolgoročen spomin, je potreben čas in vaja. Glede na to, koliko imamo snovi, si jo razporedimo po posameznih dnevih, lahko tudi po urah.

 

4. Tehnika uspešnega učenja: Priklic informacij

Ko preberemo določeno poglavje ali učni material, zapremo knjigo, pogledamo stran in prikličemo, kaj smo si zapomnili. Stvari, ki se jih spomnimo, si lahko tudi zapišemo. Nato preberemo še enkrat in si še enkrat prikličemo, kaj smo si zapomnili.  Koristi lahko tudi, da preberemo in si prikličemo informacije tudi v različnih prostorih, ne samo v prostoru, kjer se navadno učimo.

 

5. Tehnika uspešnega učenja: Spominska palača

Izberite prostor, ki ga zelo dobro poznate, na katerega je vezano veliko močnih občutkov. Podrobno si predstavljajte, kako poteka pot po tem prostoru, kje se ustavite in v kakšnem zaporedju. Lahko si tudi narišete, skicirate. Vzemite si nekaj časa za utrjevanje izbranega prostora, večkrat ga miselno ponavljajte, se sprehajajte in se potopite v čim več podrobnosti. Ko imate občutek, da prostor res živi v vaši domišljiji, izberite informacije, ki bi si jih rabi zapomnili.

 

6. Tehnika uspešnega učenja: Skupinsko učenje

Največ si zapomnimo, če moramo snov nekomu razložiti, zato si skupaj s sošolci planirajte tudi kakšen dan za skupinsko učenje, kjer se boste s sošolci lahko pogovorili o težavah in dilemah, ter drug drugemu skušali pojasniti nove koncepte in povezave.

 

7. Tehnika uspešnega učenja: Sproščanje in spanje

Zavedati se moramo, da je sproščanje aktivni del učenja, saj nastane prostor za urejanje in utrjevanje novih informacij, zato se med učenjem sproščajte s tistim kar vas veseli (risanje, branje, tek, …). Spanje je dejansko pomemben del procesa učenja. Spomin med spanjem odstrani manj pomembne informacije in jih med sabo uredi. Če se osredotočeno učimo pred spanjem, s tem povečamo možnost, da bomo o tem sanjali, prav tako lahko to možnost povečamo s tem da razmišljamo, da bi radi sanjali o tem, kar smo se učili.

V kolikor se vam tudi tokrat ne bo uspelo učiti sproti, pa vam predlagamo, da naredite več »power napov«.  Spijete kavo ali energijsko pijačo in si privoščite 20 minutni počitek, saj je to čas, ki ga potrebuje kofein, da začne učinkovati.

 

Srečno s šolskimi in študijskim obveznostmi! J

Četrtek, 16 November 2017 17:57

[PRIJAVE] Dijaška Škisova akademija

V soboto, 2. decembra, Odbor za dijake Zveze ŠKIS v sodelovanju z Odborom za
izobraževanje za vas pripravlja Dijaško akademijo! Delavnice pa so namenjene starim in novim aktivistom dijaških sekcij študentskih klubov. Delavnice bodo izvajali Škisovi trenerji in klubovci z obilo praktičnih ter strokovnih znanj.

Sreda, 15 November 2017 08:50

[PRIJAVE] Decembrska Škisova akademija

Odbor za izobraževanje Zveze ŠKIS tudi letos vabi na Decembrsko Škisovo akademijo, ki bo potekala v soboto, 2.12. 2017, od 9.30 do 18.00 na Srednji gradbeni, geodetski in okoljevarstveni šoli v Ljubljani. Izbirali boste lahko med delavnico trženja, strateškega načrtovanja in pridobivanja sponzorstev. Udeležili se boste lahko tudi predavanj Te mika tujina? in Širjenje socialne note kluba.

stran 1 od 4