facebook mail

• Naslov: Trubarjev drevored 4, p.p. 196, 9000 Murska Sobota
  • GSM:: 051 681 408

Upravna enota Murska Sobota – 2648 študentov

Občine: Beltinci, Tišina, Gornji Petrovci, Šalovci, Kuzma, Moravske Toplice, Murska Sobota, Puconci, Rogašovci, Cankova, Grad, Hodoš

Klub prekmurskih študentov je eden najstarejših študentskih klubov v Sloveniji. Ustanovljen je bil v tridesetih letih 20. stoletja. Svoje poslanstvo je uspešno opravljal že v preteklosti, močan dejavnik mladinske, posebno študentske in dijaške populacije pa predstavlja v domačem okolju tudi danes, saj pomembno prispeva k izobraževalnemu in družabnemu življenju v lokalnem okolju. Njegov namen je ustvarjati pisano paleto aktivnosti in ugodnosti za svoje člane in zastopati njihova stališča navzven.

Klub prekmurskih študentov je najbolj dejaven študentski klub v Pomurju in eden izmed najaktivnejših v Sloveniji.
-    skrb za socialno šibke študente in mlade študentske družine (Študentski fond ‒ štipendije za socialno ogrožene študente, Forint za študij – štipendije za porabsko mladino, Mlade mamice študentke – subvencije za študentske družine)
-    glasbeno kulinarična in zabavna srečanja študentov in ostalih Prekmurcev v Ljubljani (Bujta repa), Mariboru (Prekmurska gibanica) in v Prekmurju (Fanke)
-    izobraževalna dejavnost (priprave na maturo, jezikovni tečaji, delavnice veščin komuniciranja)
-    kulturna dejavnost (subvencioniranje gledaliških in drugih abonmajev, literarni večeri, potopisi)
-    športno-rekreativna dejavnost (smučanje, kolesarjenje, tek, pohodništvo, turnirji v nogometu in odbojki na mivki)
-    soočenje mnenj in zastopanje mladih v civilni družbi (okrogle mize, razprave, pobude)
-    sproščene in poučne ekskurzije in izleti (obiski evropskih prestolnic, poletna in zimska potovanja, novoletni izleti)
-    družbeno koristna in dobrodelna dejavnost (prostovoljstvo, Unibus – prevoz študentov in dijakov v študijska središča, nezgodno zavarovanje za naše člane, dobrodelne glasbene in kulturne prireditve)
-    mednarodno povezovanje (Sekcija porabske mladine, povezovanje s Slovenci po svetu)
Ob tem pripravlja še mnoge druge projekte, kot so: infodnevi za dijake (organiziran prevoz v študijska mesta), sodelovanje na Škisovi tržnici, nagradni razpisi, poleg dejavnosti in ugodnosti v lastni organizaciji pa svojim članom nudi tudi najrazličnejše ugodnosti drugih organizacij.

FOTO utrinki