facebook mail

• Naslov: Čečovje 5, 2390 Ravne na Koroškem
  • Telefon: 02 82 175 70
  • GSM:: 051 613 923
Upravna enota Ravne, Slovenj Gradec, Radlje ob Dravi, Dravograd – 4130 študentov

Občine: Ravne na Koroškem, Prevalje, Mežica, Črna na Koroškem, Dravograd, Slovenj Gradec, Mislinja, Radlje ob Dravi, Muta, Vuzenica, Ribnica na Pohorju, Podvelka

Klub koroških študentov deluje na raznolikih področjih, saj želi vzpostaviti čim boljši socialni položaj članov ter pripomoči k razvoju kvalitetnih obštudijskih in interesnih dejavnosti na področju Koroške regije. Tako je vsa svoja leta aktiven na področju športa, sociala in zdravje, kulture, izobraževanja, ne pozablja pa tudi na zabavo in temu primerne bolj sproščene programske vsebine.

Najbolj odmevni projekti Kluba koroških študentov so:
•    Koroške gavde v vseh treh univerzitetnih mestih (Ljubljana, Maribor in Portorož);
•    KKŠ Festi – celodnevne prireditve, izpeljane v športnem duhu ter z večerno zabavo z znanimi slovenskimi skupinami;
•    ArenaZnanja: vsa izobraževanja pod eno streho – delavnice, tečaji, inštrukcije …

Pomembni področji predstavljata tudi Dijaška sekcija z raznoraznimi projekti in aktivnostmi za dijake ter Kultura, ki zajema različne literarne večer, Zaključek KKŠ Poletja v parku, obisk tujega mesta in glasbenega dogodka v njem, Filmozofske večere, (S)mejmo se s KKŠ … Projekti, ki jih KKŠ izvaja, so še: zimski tabor, enodnevni projekti, projekti s področja sociale in športa (predvsem popusti in ugodnosti za člane, razpisi za društva …). Vsekakor pa je naš največji projekt KMKC Kompleks, kjer prirejamo koncerte, stand up večere, poker turnirje, zabave z DJ-jem, metal žure, koncerte bolj alternativnih skupin ter tudi nemalo izobraževalnih in kulturnih vsebin.

Klub koroških študentov je eden glavnih nosilcev mladinskega dogajanja na Koroškem. Članom želijo kontinuirano dvigovati kvaliteto življenja z vlaganjem v razvoj znanja, s spodbujanjem mladih v kreativnejšo preživljanje prostega časa ter s subvencioniranimi ugodnostmi pripomoči k enakopravnejši družbi.
25. 08. 2017Festival Štuor 2017
26. 08. 2017Festival Štuor 2017