facebook mail
Prijava za klube

Škisova štorklja

Projekt Škisova štorklja je namenjen študentskim družinam. Osnovni ideji projekta sta ozaveščanje javnosti glede problematike študentskih družin in informiranje mladih družin glede novosti in ugodnosti zanje.

Škisova štorklja je bila prvič izvedena leta 2006, ko je bil projekt sestavljen iz natečaja za najboljši članek študentov staršev in zbiranja igrač, oblačil in knjig za njihove otroke. S študijskim letom 2007/2008 se je natečaj člankov preoblikoval v natečaj fotografij na temo 'Prihodnost', v prihodnih letih pa na teme 'Sreča', 'Igrajmo se' in 'Pomlad'.

V študijskem letu 2011/2012 je projekt dobil novo podobo. Fotografski natečaj se je spremenil v natečaj otroških risbic, z namenom aktivnega vključevanja otrok v projekt. Prva tema tovrstnega natečaja je bila 'Moj najljubši risani junak'. V zadnjih letih projekt poleg natečaja vsebuje še delavnice, ki so primerne za otroke različnih starosti, ter razstavo izdelkov, prejetih na natečaju, v vrtcu v Rožni dolini.

Mlade mamice smo v letu 2016 razbremenili z jogo smeha, otroke spodbudili k ustvarjanju za natečaj 'Vtisi narave' in jim ob obisku podarili zvrhane vreče prikupnih nagrad. V projekt smo jih vključili tudi preko ustvarjalnih delavnic in animacije s klovnom.

K projektu Škisova štorklja spada tudi informiranje mladih staršev preko brošur, elektronske pošte ter študentskih klubov o novostih s področja zakonodaje, subvencij in pomembnih ugodnostih za mlade družine.

Za več informacij o projektu lahko pišete na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate." target="_blank">petra.dermota@skis-zveza.si.

Fotografije pretekle Škisove štorklje si lahko ogledate tukaj.

Fotogalerija

25. 08. 2017Festival Štuor 2017