facebook mail
Prijava za klube

Projekti Zveze ŠKIS

Skozi svoja leta delovanja se je Zveza ŠKIS izkazala kot aktivna in zanesljiva organizacija, saj so ravno v njenem okolju zrasli eni največjih nacionalnih projektov študentskega organiziranja.

Škisova tržnica, s katero se Zveza ŠKIS lahko najbolje ponaša, je od prve upodobitve postala največja enodnevna prireditev za mlade v Sloveniji. V svoji zgodovini je na enem mestu v enem dnevu uspela združiti že preko 25.000 obiskovalcev.

Poleg Škisove tržnice je dobro obiskan Sejem rabljenih učbenikov, na katerem si dijaki in njihovi starši lahko na hiter in ugoden način priskrbijo rabljeno srednješolsko literaturo. Sejem se odvija vsako leto, v začetku meseca septembra. Marca vsako leto Zveza organizira Škisovo štorkljo, namenjeno študentskim družinam.

Velik del svojega delovanja Zveza posveča kakovostnemu neformalnemu izobraževanju klubskih aktivistov, dijakov in aktivistov Zveze. V želji po prenosu znanja in izkušenj med aktivnimi mladimi pripravlja izobraževalne seminarje in delavnice. Preko projektov Škisova akademija, Izopop, Dijaški boomerang in Trening trenerjev zagotavlja številne strokovne in uporabne vsebine, ki so mladim v pomoč pri delu v mladinskih organizacijah ter na splošno v življenju.

Leta 2014 je Zveza ŠKIS za svoj doprinos k razvoju izobraževanja v nevladnem sektorju prejela priznanje Mreže izobraževalnih nevladnih organizacij Slovenije (MINVOS) in pridobila naziv Ambasador znanja MiQ 2013.

Tudi Študentska arena je izvoren projekt Zveze ŠKIS, ki se je danes razvil v največjo sejemsko-izobraževalno prireditev za mlade v Sloveniji in danes poteka kar tri dni ali več.

Poleg zabave, druženja in izobraževanja je Zveza ŠKIS vplivala tudi na nastanek enega največjih študentskih projektov na področju zdravstva in sociale. Vseslovenski študentski krvodajalski teden je nastal ravno na podlagi ideje Zveze ŠKIS, svojo današnjo obliko pa je dobil po priključitvi vseh ostalih entitet Študentske organizacije Slovenije. Zveza ŠKIS zdravje promovira tudi s Škisovimi dnevi zdravega življenja, zavedanje o problematikah z zdravstvenega področja pa izraža s podporo projektu Virus. Pozornost posveča tudi športu in v sodelovanju s Klubom koroških študentov vsako leto pripravlja celodnevni športni dogodek Vsi na ŠKIS

25. 08. 2017Festival Štuor 2017
26. 08. 2017Festival Štuor 2017