facebook mail
Prijava za klube

Krvodajalska akcija Častim 1/2 litra!

‘Častim pol litra’ je že tradicionalen in med mladimi prepoznaven slogan vseslovenske študentske krvodajalske akcije, ki vsako leto poteka v jesenskem in spomladanskem času.

Krvodajalsko akcijo Zveza ŠKIS organizira v sodelovanju s Študentsko organizacijo Slovenije, Študentsko organizacijo Univerze v Ljubljani, Študentsko organizacijo Univerze v Mariboru, Študentsko organizacijo Univerze na Primorskem, Rdečim križem Slovenije, Zavodom RS za transfuzijsko medicino in lokalnimi študentskimi klubi.

V času, ko po slovenskih mestih potekajo krvodajalske akcije, kri daruje veliko število mladih, ki se zavedajo pomembnosti tovrstnega prostovoljstva. V Sloveniji vsakih 5 minut nekdo potrebuje kri. Po podatkih Zavoda RS za transfuzijsko medicino se vsak dan potrebuje od 300 do 350 krvodajalcev, da je zadoščeno potrebam zdravstva po krvi.

Krvodajalska akcija je vsako leto bolj uspešna, študenti pa si prizadevamo za še večjo udeležbo, predvsem mladih. Zveza ŠKIS zato spodbudja mlade k darovanju krvi tudi s simbolično nagrado, svojo odgovornost pa z darovanjem izkazujejo tudi aktivisti in predsedstvo Zveze.

Več o krvodajalstvu si lahko preberete tukaj

Fotogalerija

25. 08. 2017Festival Štuor 2017