facebook mail

• Naslov: Trg Gorjanskega Bataljona 6, 8310 Šentjernej
  • GSM:: 041 230 008

Upravna enota Novo mesto – 4040 študentov

Jeseni 2004 se je v kuhinji študentskega stanovanja na Viču porodila ideja o nastanku lokalnega študentskega kluba. Tekom družabnih večerov je beseda večkrat nanesla na to temo in začel se je vzpostavljati dialog o samem namenu in smislu kluba, kaj početi, zakaj jim le ta v naši majhni občini primanjkuje, kako začeti. Beseda je dala besedo in pomladi 2005 se je ustanovil Študentski klub Ptjeln.

Skozi leta se je z veliko dobre volje, vloženega truda, časa in volje do skupinskega dela, želje po organiziranju mladih v delovne skupine sformirala delovna ekipa različnih generacij. Njihov cilj je biti aktiven član, pripravljen podati koristen, inovativen predlog katerega bodo lahko uresničili skupaj. Ekipa tako postaja širša in močnejša. Na tak način pletejo vezi med generacijami in povežemo navdih in nadobudne ideje mladih z izkušnjami starejših članov, ki si vedno vzamejo čas za pomoč ali zgolj nasvet.
Brucovanje, nejvečji projekt ŠKP, poteka v mesecu novembru in sicer že vsa leta od ustanovitve kluba. Tovrstnih dogodkov nikoli ni bilo na koledarju prireditev v širši in daljni okolici njihovih občin zato vedno pritegne nemalo obiskovalcev, mladih in seveda starejših kolegov, ki so že končali z guljenjem študentskih klopi. Večer poteka v sproščenem, rahlo tekmovalnem duhu novih članov kluba, ki ob koncu večera svojo privrženost izkažejo s zaprisego.
Ekipa ŠKPT skozi celo leto skrbi za športno udejstvovanje svojih članov. Turnirji trojk so praviloma v mesecu avgustu ob občinskem prazniku. Letošnja novost bo potek turnirja v večernih urah, saj so poskrbeli za osvetljavo igrišča. Hkrati v letošnjem letu pričnejo s projektom »Aktivno poletje«. Ta bo potekal v poletnih mesecih v večernih urah, ko so razmere za športno udejstvovanje nekoliko bolj primerne. Pozimi organizirajo tudi košarkarski turnir trojk v dvorani, ki služi kot priprava na sodelovanju v lokalni košarkarski ligi tekom zimskih mesecev.
Ostali večji projekti kluba so literarni večeri, potopisna predavanja, Orientacijski pohod, Čolnarjenje, Rojstni dan kluba v Ljubljani.

25. 08. 2017Festival Štuor 2017
26. 08. 2017Festival Štuor 2017