facebook mail

• Faks: 07 3374 601
  • GSM:: 041 354 450

Upravna enota Novo mesto – 4040 študentov

Občine: Novo mesto, Dolenjske Toplice, Mirna Peč, Šentjernej, Šmarješke toplice, Škocjan, Straža in Žužemberk.

Društvo novomeških študentov je bilo ustanovljeno leta 1992. Deluje na področju kulture, umetnosti, vzgoje, izobraževanja, športa, šolstva in sociale, v različnih oblikah in na prostovoljni bazi povezuje in združuje dijake ter študente.

V okviru društva deluje tudi Infotočka DNŠ (mladinska informacijska pisarna Društva novomeških študentov). Njen namen je obveščati širšo javnost o dogodkih in prireditvah v Mestni občini Novo mesto ter nuditi koristne informacije tako študentom kot tudi ostalim ciljnim skupinam.

Čeprav se v imenu DNŠ skriva drugačna populacija, društvo skrbi tudi za dijake. Da bi se jim društvo še bolj približalo, je leta 1997 nastala Dijaška sekcija. DIJAS vodijo dijaki sami pod mentorstvom »izkušenih« študentov. Tako dijaki sami kreirajo kulturne, športne, socialne in zabavne vsebine. Največji projekt dijakov je Kolektivc - zabava ob koncu šolskega leta.

Društvo novomeških študentov s svojimi tremi zavodi Klubom LokalPatriot, Založbo in knjigarno GOGA in Zavodom Situla tvori Skupino DNŠ, skupino brez katere si Novega mesta ne zna predstavljati več nihče.

Cvičkarija, Grem domov v Novo mesto, ParkLiga, Infoteden, Kolektivc, Posrečilo se je! in še veliko manjših projektov, ki jih izvaja DNŠ, so zgodbe, ki bogatijo novomeški prostor ter postavljajo nove mejnike na lokalni, nekateri celo na nacionalni ravni.

25. 08. 2017Festival Štuor 2017
26. 08. 2017Festival Štuor 2017