facebook mail
Prijava za klube
Zveza Škis - študentski klubi Slovenije - Arhiv novic

Ljubljana, 28. september 2017 – ŠOS je zadovoljen z glasovanjem na Odboru DZ za izobraževanje, znanost, šport in mladino. Glede na vsebino zakona in pogovore tekom obravnave ZUPŠ je bilo pričakovati podporo ZUPŠ. Tako so poslanci sprejeli večji del zakonskih predlogov. Pričakujejo pa, da bodo tudi ostale predlagane rešitve v bližnji prihodnosti sprejete v okviru drugih, vladnih zakonskih predlogov in upoštevane ob odpravi varčevalnih ukrepov.

Četrtek, 28 September 2017 10:50

Razpisi za nove člane odborov Zveze ŠKIS

Zveza ŠKIS išče nove člane za Odbor za dijake, socialo in zdravstvo, za Odbor za izobraževanje, Operativni odbor in člana Pravne skupine Zveze ŠKIS. Več podrobnosti v spodnjih razpisih.

Ponedeljek, 25 September 2017 19:19

Krvodajalska akcija tudi v oktorbu

Tudi mesec oktober bo v znamenju dobrodelnosti. Krvodajalska akcija bo potekala cel mesec oktober po celotni Sloveniji. V spomladanski krvodajalski akciji Častim 1/2 litra je sodelovalo 21 študentskih klubov.

Nedelja, 24 September 2017 16:23

Škisova popotnica za študente 2017/2018

Študijsko leto je naokoli in že korakamo v novo študijsko leto 2017/2018.

Na podlagi 8. člena Volilnega pravilnika Zveze ŠKIS, 78. člena Temeljnega akta Zveze ŠKIS in sklepa Glavnega odbora Zveze ŠKIS, sprejetega 14. septembra 2017 na 34. redni seji Glavnega odbora Zveze ŠKIS, predsednica Zveze ŠKIS razpisuje kandidacijski postopek za organe Zveze ŠKIS.

Več v priponki.

Na podlagi 43. in 46. člena Poslovnika Sveta ŠOLS predsednica Sveta ŠOLS razpisuje kandidacijski postopek za predsednika Sveta ŠOLS.

Več v priponki.

Ljubljana, 6. 9. 2017 – Ob koncu tedna bo Stritarjeva ulica napolnjena z učbeniki, delovnimi zvezki in drugo rabljeno srednješolsko literaturo, ki bo marsikatero družino in dijake razbremenila stroškov obveznih nakupov na začetku novega šolskega leta. Sejem rabljenih učbenikov Zveze ŠKIS bo letos potekal 8. septembra od 13. do 18. ure in 9. septembra od 9. in 14. ure.

Ljubljana, 28. 8. 2017 – Zveza ŠKIS že več kot deset let ponuja možnost nakupa rabljenih šolskih učbenikov in delovnih zvezkov. Sejem rabljenih učbenikov pa dijakom ponuja še več – pridobitev pomembnih informacij iz prve roke glede študija in pester glasbeno-kulturni program. Letošnji sejem bo potekal na spremenjeni lokaciji, in sicer na Stritarjevi ulici v Ljubljani, od 8. do 9. septembra 2017.

Letos je MInistrstvo za infrastrukturo (MZI) skupaj z Ministrstvom za javno upravo (MJU) in Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) uvajamo storitev e-vloge, ki bo omogočila upravičencem, da oddajo vlogo in pridobijo enotno subvencionirano vozovnico prek spleta in s tem skrajšajo čakanje v vrstah na prodajnih mestih prevoznikov.

Po uspešno opravljeni maturi in koncu skrbi o vpisu na želeno fakulteto, nam poleg navdušenja nad novim obdobjem v življenju, ostajajo vprašanja o bivanju. Kje in kako si lahko uredite bivanja v študentskih domovih, si lahko preberete v nadaljevanju članka.

stran 1 od 79

FOTO utrinki